top of page

over onze puppen

Onze puppen worden bij ons in huis geboren. In verband met infectiegevaar en de rust die wij de moederhond en de pups willen geven nodigen wij de mensen die eens een kijkje willen komen nemen pas uit als de pups ongeveer 3 weken oud zijn. Dat is ook de leeftijd dat de pups gaan proberen te lopen en ze krijgen op die leeftijd ook voor het eerst vaste voeding om te eten.

mijn neefjes en nichtje vinden de pups geweldig en zijn vaak te vinden midden in de puppybak. Als we een nest pups hebben komen ze dan ook vaker langs om te spelen zodat de pups ook goed gesocialiseerd worden met kinderen. Zo is het contact met kinderen al op jonge leeftijd aanwezig. De pups worden voordat ze 7 weken zijn nog niet uitgezocht door de mensen, dat gebeurd pas na de karaktertest. Bij de karaktertest wordt gekeken naar de toekomstige eigenaars en de pups, want voor een gezin met kinderen is het niet verstandig om een dominante hond te nemen en iemand die graag met zijn hond wil werken moet wel een hond hebben die hier geschikt voor is.

 

Met een karaktertest wordt er gekeken of de pup dominant is, een werkhond is of een goede huishond is. Als we dat weten dan kijken we samen met de toekomstige eigenaren welke pup het beste bij hun gezin past. Voordat ze naar hun baasjes gaan komen de Raad van Beheer en de dierenarts de pups nog bekijken, de Raad van Beheer komt de puppy’s chippen en de dierenarts komt de pups even nakijken en geeft ze hun gezondheid verklaring en hun eerste enting.

 

Als de puppies naar hun toekomstige thuis gaan krijgen de mensen nog een voedingsadvies en een jaar lang gratis lidmaatschap van de Briard Vereniging Nederland zodat ze op de hoogte zijn van alle evenementen van de Vereniging waar wij bij aanwezig zijn.

 

Meer weten over onze honden? Neem gerust contact met ons op, wij beantwoorden graag al uw vragen.

bottom of page